Ervaringen van cliënten over de therapie bij Sarah:

Jenny (54): jouw doorbraaktraject doet zijn werk. Ik ben er zeer toegewijd mee bezig en dan werkt het dus ook echt!

“Jouw doorbraaktraject doet zijn werk. Ik ben er zeer toegewijd mee bezig en dan werkt het dus ook echt. Daar ben ik zo dankbaar voor. Het schrijven van de dialogen is echt diep werk. Het verdriet is er nog steeds, maar er is ook ruimte gekomen. Ik voel ook dat ik heel trots ben op mezelf. Eigenlijk op alle stappen die ik afgelopen 5 jaar gedaan heb om verder te komen, te groeien, oplossingen te vinden. Natuurlijk ben ik te veel met deze relatie bezig geweest. Maar het was met een 100 % liefdevolle intentie. En nu… zit ik in dit Doorbraaktraject. En hier vind ik eindelijk de gereedschapskist, of misschien wel die schatkist, die ik al die jaren gezocht heb. En ik doorbreek wat ik zo graag wil doorbreken. Het lukt!”

Hilde (50): Friends with benefits

“Gisteravond borrel gedronken met ex vriendje, die ik nog steeds erg leuk vind. Was super gezellig. Hij zei dat hij het jammer vond dat ik destijds definitief afscheid heb genomen, maar dat hij het wel dapper vond. Hij had gehoopt op een soort “friends with bennefits” en had het dan best lang volgehouden, want hij vindt mij echt wel leuk. Ik zei dat ik daar niets voor voel en dat ik ga voor een fijne relatie met alles erop en eraan. Het was aan de eind van de avond een makkie geweest om iets met hem te doen, maar ik voelde heel veel kracht. Hij gaf mij een knuffel en ik bedankte hem voor de gezelligheid. VOELDE ZO GOED!!! Sarah, zo dankbaar je gevonden te hebben.”

Chloe: Het lukt mij om relaties te zien in de realiteit en niet in potentie

“Het lukt mij om relaties te zien in de realiteit (en niet in de potentie) en als het ongezond wordt of niet werkt stap ik eruit.”

Chloe volgde therapie bij Sarah op Samos en schreef hierover een artikel op haar eigen website

marilyn (46): De sessies hebben me zo’n wezenlijk deel van mezelf teruggegeven

“De sessies hebben me zo’n wezenlijk deel van mezelf terug gegeven. Mijn innerlijke kind is rustiger, ik land dus meer in m’n eigen lijf. Mijn zelfwaarde en zelfvertrouwen is enorm toegenomen. Ik jaag niet meer iets achterna buiten mezelf, omdat ik het mezelf kan geven. Wat een cadeau. En m’n hart opent zich langzaam. Ik voel me zoveel sterker. Benieuwd waar dit naartoe leidt ;-).”

Suzan (34): door lage zelfwaardering destructieve relaties hebben

“Door mijn lage zelfwaardering ging ik altijd relaties aan met mannen die vreemd gingen of mij niet met respect behandelden. Ik kon niet stoppen met mijn laatste relatie omdat ik een relatieverslaving had ontwikkeld. Ik was totaal afhankelijk van mijn partner en ik dacht dat ik controle over de situatie kon krijgen. Door de sessies bij Sarah is mijn zelfwaardering gaan groeien, waardoor ik het patroon van destructieve relaties aan het doorbreken ben. Het is af en toe nog moeilijk maar ik voel me veel sterker, rustiger en gelukkiger met mezelf.”

frank (27): waarom moet ik altijd mijn verlossing zoeken bij een vrouw?

Waarom ben ik altijd zo onrustig als ik geen relatie heb? En waarom überhaupt zoveel leunen op een relatie in plaats van op vrienden of familie? Met deze vragen kwam ik bij Sarah terecht. De antwoorden kwamen verrassend snel. De behoeftigheid van een relatie komt uit een gemis van verbinding met mijn directe omgeving; een gevoel dat in mijn jeugd ontstaan is en sindsdien gegroeid is. Het zoeken naar een nieuwe relatie is een vlucht voor mijn onvermogen om liefde en erkenning in mijn eigen omgeving te vinden. Op mijn achttiende las ik Generatie X van Douglas Coupland, en in 1 zin heb ik me sindsdien altijd herkend: “In alle blikken die ik met vreemden wisselde lag de onuitgesproken vraag: ben jij de onbekende die me zal verlossen?.

De zoektocht naar een relatie resulteerde vaak in meer eenzaamheid, want niets kon mijn verlangen echt stillen. Lang heb ik gedacht dat ik mij neer moest leggen bij deze eenzaamheid, maar dankzij Sarah kwam ik erachter dat hier wel iets aan te doen is, en dat de sleutel hiervoor bij mijzelf ligt. Ik moet mijzelf verlossen. Uiteindelijk begrijp ik mijzelf het beste, en kan mezelf daardoor het beste liefde en erkenning geven. In het begin een erg pijnlijk en oneerlijk besef, maar Sarah heeft me geholpen in te zien dat ik de kracht heb om dit wel te kunnen. In een kort, intensief traject bood ze me veel inzicht in wie ik ben en welke strijd het kleine kind in mij al tijden levert. En nog belangrijker: ik kreeg door deze behandeling eindelijk weer hoop dat het wel kan; een gelukkig leven. Alleen al daarvoor ben ik Sarah ontzettend dankbaar.”

flora (36): liefde voor mezelf

De liefde voor mezelf is gegroeid en in relaties met zowel vrienden als partner kan ik ook veel beter kiezen wat gezond voor me is. “Ik heb hele fijne zorgvuldige en professionele begeleiding van Sarah gehad nadat ik me bewust was geworden van mijn eigen co-dependentie patronen. De manier waarop ze me benaderde en haar wijsheid hierover heeft me echt heel veel geholpen om te midden van gevoelens van pijn en verdriet plaats te maken voor meer eigen kracht. Ze deed dit op een hele fijne menselijke wijze, met aandacht en zorgvuldigheid. De co-dependentie patronen zullen mogelijk altijd wel een valkuil voor me blijven maar ik ben er nu bewust van, kan veel beter bij mezelf blijven, de liefde voor mezelf is gegroeid en in relaties met zowel vrienden als partner kan ik ook veel beter kiezen wat gezond voor me is. Ik raad Sarah zeker aan!!”

annemarie (43): ik voel me niet meer verantwoordelijk voor taken of emoties van anderen

De therapie heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven. Ik kies nu heel bewust voor mijzelf. Ook voel ik mij niet meer verantwoordelijk in het werk of in mijn gezin waarin ik ben opgegroeid voor taken of emoties van anderen. Na aantal jaren chronische pijn heb ik een traject gevolgd om hiermee om te leren gaan. Tijdens dit traject merkte ik dat niet alleen de echte pijn mij parten speelde, maar ook bepaalde herinneren over mijn jeugd en de rol die ik al jaren speelde in het gezin waarin ik opgroeide. Sarah heeft ervoor gezorgd dat ik nu de onrust die ik al jaren in mijn lichaam voelde, weet de plaatsen. Ik voelde mij ook altijd erg verantwoordelijk zowel thuis als op mijn werk. Sarah heeft mij door gesprekken en door EMDR in contact gebracht met mijn innerlijke kind. In mijn kindertijd waren de behoeftes van mijn ouders en dan met name die van mijn moeder groter dan die van mij en dat is eigenlijk nog steeds zo. Nu ben ik mij er bewust van dat dit in mijn hele leven aanwezig is geweest en dat mijn beslissingen en emoties hierop waren gebaseerd. Na de sessies met Sarah ben ik rustiger geworden en kan ik helderder met een open blik naar de omgeving kijken. De therapie heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven. Ik kies nu heel bewust voor mijzelf. Ook voel ik mij niet meer verantwoordelijk in het werk of in mijn gezin waarin ik ben opgegroeid voor taken of emoties van anderen. Verder is Sarah een heel prettig persoon om mee te praten. Ik ben eerder in therapie geweest, maar bij Sarah kon ik pas voor het eerst open zijn over mijn jeugd en de invloed die het had op mijn leven. Ik raad iedereen dan ook aan om een gesprek met haar aan te gaan. Ik weet zeker dat je daar baat bij zal hebben.

anneke (52): een alcohol verslaafde willen helpen

“Ik had al enkele jaren een relatie waar ik alleen maar verdrietig en ongelukkig van werd met een aan alcohol verslaafde man.” “In april ben ik voor het eerst bij Sarah gekomen. Ik zat er volledig doorheen en zag het allemaal niet meer zitten. Ik had al enkele jaren een relatie waar ik alleen maar verdrietig en ongelukkig van werd met een aan alcohol verslaafde man. Ik had al op alle mogelijke manieren geprobeerd om deze man te “helpen” om van de drank af te komen. Hetgeen alleen maar leidde tot irritaties en ruzies. Met als gevolg dat ik steeds maar weer het onderspit moest delven, omdat ik zo vreselijk onzeker was. Ik had het gevoel dat alles mijn schuld was, ook zijn drinken. Mijn kinderen vonden mijn relatie met deze man vreselijk. Zo vreselijk, dat de ze dreigden om het contact met mij te verbreken. Het is nu december. Ik ben weer gelukkig. Mijn relatie is verbroken. Dankzij de hulp en nieuwe inzichten die Sarah mij aanreikte, heb ik een enorme geestelijke groei doorgemaakt. Heb ik geleerd om met het kleine meisje in mij steeds beter om te gaan en haar te koesteren. De onzekerheid steekt nog wel af en toe de kop op. Maar nu weet ik waar het vandaan komt en kan ik het plaatsen, waardoor mijn kracht het steeds vaker gaat winnen van mijn onzekerheid. Het kleine meisje wordt volwassen. Met mijn gezin gaat het steeds beter. De kinderen krijgen hun vertrouwen in mij weer terug.”

ans (48): manipulerende liefdespartner

Mijn relatie was net als roken. Ik wist dat het niet goed voor mij was. Ik wilde er mee stoppen, maar het lukte niet zonder hulp. Ik had een relatieverslaving. Ik liet mij imponeren en manipuleren door een man, waardoor ik in mijn zwakte bleef en steeds bleef terugkeren naar iemand die geen goede invloed op mij had en mijn zelfvertrouwen volledig ondermijnde. Om het patroon te doorbreken, ben ik bij Sarah terechtgekomen, om in te zien, waar het probleem vandaan kon komen. Toen ik dat eenmaal wist ben ik langzaam maar zeker voor mijzelf op gaan komen. Uiteindelijk heb ik de kracht gevonden om voor mezelf te kiezen en de relatie te verbreken. Wat mij heeft geholpen, is dat ik goed naar mezelf ben gaan kijken. Hoe zag mijn leven er tot dan toe uit? wie ben ik? wat wil ik? Hoe wil ik verder met mijn toekomst? Het was heel goed om mijn verleden te herbeleven en de Helende Reis te maken. Ik heb er vaak aan teruggedacht en met mezelf de reis opnieuw gemaakt. Elke keer kwam ik weer nieuwe dingen tegen, waardoor ik mezelf steeds beter leerde kennen. Ik heb geleerd dat ik ook een waardevol mens ben en geen “appendix” van mijn partner. Ik kan zelf keuzes maken en hoef geen toestemming te vragen. Ik mag er zijn. Ik ben een zelfstandig persoon. Op het moment durf ik het nog niet aan om een nieuwe relatie aan te gaan omdat ik bang ben om weer in de zelfde kuil te vallen. Ik merk dat ik mij nog te gemakkelijk laat manipuleren. Omdat ik dat van mezelf weet, wil ik eerst mijn zelfvertrouwen zoveel verbeteren, dat ik niet meer bang ben om terug te vallen in oude patronen. De rol die Sarah had en heeft is heel groot voor mijn herstel. Ik voelde herkenning en ik wist dat ik niet alleen stond. Eindelijk werd ik gehoord en begrepen. Sarah heeft mij leren inzien waar mijn relatieverslaving vandaan kwam en hoe het zich in mijn leven genesteld had. Daardoor kon ik het gevecht aangaan met de verslaving en leren op mezelf te vertrouwen.”

Jelena (32): onbereikbare partners aantrekken

“Ik stak tijd, moeite en energie in mannen die twijfelden over hun verliefd zijn op mij. Mannen die afstandelijk waren en soms ook weer totaal niet en me eigenlijk aan het lijntje hielden. Toen ik bij Sarah in therapie ging, kwam pas het inzicht wat er gaande was. Ik was me er niet van bewust. Nu wel. Zodra ik weer een onbereikbare man tegen kom, kap ik het eerder af. Wat me het meeste heeft geholpen is tijdens de sessies contact maken met de trance die ervoor zorgde dat ik achter een (emotioneel) onbereikbare man bleef aanlopen. Dit bracht bewustwording en begrip van mezelf. Verder hielp de thuis opdracht om contact te maken met de kleine ik in mezelf en de dialoog te openen met de grote ik door middel van een brief schrijven met mijn linkerhand (kleine ik) en antwoorden met rechterhand (grote ik). Doordat ik alles in alle openheid kon vertellen, Sarah als therapeut niet oordeelde, maar alleen stuurde kon ik eerlijk zijn tegenover mezelf. Sarah hielp me vooral zelf de antwoorden te vinden, zonder dat ze het voorkauwde. Hierdoor kan ik sneller zelfstandig verder. Zoals elk veranderingsproces gaat dit niet in een keer, maar werd ik langzaam bewuster van mijn codependentie. Wat ik nu doe om hier goed mee om te blijven gaan is regelmatig contact maken tussen kleine ik en grote ik. Als ik een onbereikbare man tegenkom, probeer ik de emotie die de aantrekking veroorzaakt te benoemen, te begrijpen en vervolgens ernaar te handelen…”

merel (34): mijn gevoelens waren ondergeschikt aan de zijne

“Alle inspanningen in mijn relatie kwamen van mijn kant. Afspraken vonden plaats op zijn voorwaarden. Mijn gevoelens waren ondergeschikt aan de zijne. Ik bleef steeds wachten tot hij contact opnam en maakte geen afspraken, omdat hij wel eens zou kunnen bellen. Wat ik deed was veel te veel geven, me véél meer dan 50% inspannen om de relatie te laten slagen. Helaas ben ik nooit sterk genoeg geweest dit patroon tijdens de relatie zelf te verbreken. Ik heb er dus nog geen ervaring mee hoe ik nu met relaties omga. Deze relatie heb ik pas beëindigd. Ik heb veel pijn en verdriet en angst ervaren om los te moeten laten. De gesprekken met ervaringsdeskundigen hebben me verder geholpen. Het lezen van boeken over het doorbreken van ongezonde relatiepatronen heeft me ook geholpen. Door de rol van Sarah als therapeut heb ik een betere kijk op mezelf (op de romanticus in mij), die altijd een goede afloop wil en welke gevolgen dit heeft. Het schrijven van het kleine onzekere meisje met de volwassen sterke vrouw, waardoor je veel over jezelf aan de weet komt, heeft ook zeker iets toegevoegd. Wat me nu vooral helpt is veel boeken over zelfverrijking lezen, positief blijven denken en het vertrouwen hebben in een betere toekomst. Verder helpt het om de situatie realistisch te blijven benaderen (geen toekomst samen hebben).”

petra (31): ik wist niet wie ik was

Ik kon geen beslissingen nemen omdat ik niet wist wie ik was, wat ik wilde, en waar ik goed in ben. Hierdoor blokkeerde ik en voelde ik me erg angstig en onzeker. Toen ik bij Sarah kwam stond ik op een kruispunt in mijn leven. Zo voelde het althans. Ik stond voor belangrijke keuzes in mijn leven over liefde, werk, vriendschap en wonen. Ik kon geen beslissingen nemen omdat ik niet wist wie ik was, wat ik wilde, en waar ik goed in ben. Hierdoor blokkeerde ik en voelde ik me erg angstig en onzeker. Tijdens de gesprekken met Sarah ontdekte ik dat mijn echte gevoel/kracht verborgen zat achter een waas van laagjes. Ik voelde zo veel dingen maar ik kon deze gevoelens niet plaatsen. Door de gesprekken met Sarah heb ik de laagjes kunnen afpellen en ben ik bij mijn kern gekomen. Deze kern is voor mij liefde. Ook ben ik door de gesprekken met Sarah gaan inzien dat er meerdere kleinere kruispunten zijn in een mensenleven. Het is nooit te laat om een zijweg in te slaan. Ik heb veel meer rust gevonden en het belangrijkste wat ik gevonden heb is de liefde voor mezelf.

ingrid (42): afscheid nemen van niet kloppende gedachten 

“Toen ik bij Sarah kwam zat mijn lichaam vol met spanning. Ik was erg bezig mezelf te bewijzen op mijn werk maar ook naar mijn familie. Sarah is tot de kern doorgedrongen waarbij ze heel respectvol en liefdevol mij in mijn waarde liet. Het heeft heel veel bij mij losgemaakt. Het mooie van de sessies vind ik dat ik heb geleerd veel dichter bij mezelf te komen en dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Dat je kunt vertrouwen op je eigen zijn. Ik heb ontdekt waarom ik zo bezig was met bewijzen. Onlangs heb ik een reorganisatie op mijn werk meegemaakt en na 2 maanden kan ik zeggen dat ik weer in mijn eigen kracht geloof. Dat maakt je gelukkig. Natuurlijk zijn er momenten dat je een terugval hebt maar het mooie is dat je altijd kunt teruggrijpen aan de handvatten die je hebt meegekregen. Ik heb en had bepaalde negatieve gedachtes over mezelf (schaamte); hierbij heb ik van Sarah geleerd deze ideeën eens goed onder de loep te nemen en te bekijken of ze wel kloppen. Vaak niet dus. En dan kun je daar afscheid van nemen dat geeft zo’n enorm bevrijdend en gelukkig gevoel. Natuurlijk komen deze gedachtes terug maar dan weet je dat je je er niet meer zo naar door hoeft te voelen. Je moet er zelf naar willen kijken en er open voor staan een gelukkiger leven te leiden dat heb ik geleerd.

elsbeth (38): weer in contact met mijn innerlijke kind

“Sarah heeft me op een prettige manier begeleid in het weer in contact komen met het innerlijk kind in mij (inner child therapy). Een krachtige, prachtige en liefdevolle methode om mezelf (en mijn innerlijk kind) in het hier en nu volledig te verwelkomen, liefde te geven en te accepteren. Ik ben onder de indruk van de helende kracht die het heeft en hoezeer deze methode mij inspireert. Het heeft me veel gebracht.”

Joanne (22): ik kan alleen mezelf gelukkig maken

“Toen ik voor het eerst bij Sarah kwam, zat ik in een ongezonde en ongelijkwaardige relatie. Dit zag ik toen nog niet zo in en ik hoopte dat ik door middel van therapie de relatie zou kunnen redden, omdat ik ervan overtuigd was doodongelukkig te worden zonder mijn toenmalige vriend. Sarah heeft mij laten inzien dat ik geluk niet kan halen uit iemand anders of uit een relatie, maar dat alleen ik mezelf gelukkig kan maken. Ik besefte me dat ik ongelukkig was in mijn relatie. Toen deze relatie strandde, voelde ik me heel bang en eenzaam. Maar met de hulp en steun van Sarah voelde ik me gehoord en begrepen. Zij heeft mij leren voelen en daardoor ook leren helen. Ik heb op dit moment geen relatie en ik ben niet doodongelukkig. Sterker nog, ik voel me best gelukkig! Ik ben Sarah ontzettend dankbaar!”

maria (70): als hij maar gelukkig is

“Toen mijn relatie weer mis ging was ik wanhopig. Had al eerder het boek “als hij maar gelukkig is”van Robin Norwood gelezen en heb daarin veel over mezelf herkend. Bij het zoeken op internet kwam ik de site van De Codenpendentie Therapeut tegen. Ik heb een afspraak gemaakt en ben met Sarah gaan werken aan mijn innerlijke kind. Nu begrijp ik nu hoe het bij mij in elkaar zit en dankzij de gesprekken met Sarah heb ik meer zelfvertrouwen en rust gevonden, omdat ik nu handvatten heb die me helpen. Ik ben erg blij dat  ik deze weg heb gekozen.”

bin (37): gekwetst innerlijk kind

“Heel mijn leven voelde ik me ongelukkig door een verscheurd gevoel in mij, wat altijd aanwezig was bij alles wat ik deed of met wie ik ook was. Sarah hielp mij dat verscheurde gevoel als een aantal niet samenwerkende innerlijke delen van mij te herkennen. Deze overlevingsdelen waren door mijn gekwetst innerlijk kind gecreëerd om in mijn jeugd met pijnlijke situaties om te kunnen gaan. Tijdens het herkenningsproces leerde ik de overlevingsdelen te accepteren, waarderen en oprecht van mijzelf te houden. Daardoor voel ik me nu completer en sterker dan ooit! Duizend  maal dank aan Sarah.”

alma (24): continue bevestiging liefdespartner nodig

“Toen ik begon met de therapie bij Sarah was er continue een strijd tussen mijn hart en mijn verstand gaande. Sarah heeft mijn ogen geopend. De bevestiging waarvan ik dacht dat ik die constant nodig had van een liefdespartner, was bezig met een verwoesting van mijn eigen kracht. Ik zag dingen niet helder meer en kon niet meer goed plaatsen waar gevoelens en reacties vandaan kwamen. Nu kan ik dat wel. Sarah streeft ernaar om mensen krachtiger te maken. Door haar therapie ben ik sterker dan ooit geworden en ik ben haar daar zeer dankbaar voor.

Judith (33): rust in mijn hoofd

“Ik kwam bij Sarah omdat ik het gevoel had dat ik te veel op mijn bord te hebben. Ik voelde me overspannen en had continue een veel te hoog stress level om normaal te kunnen functioneren, thuis en op het werk. Kortom; ik zat mezelf overal in de weg. In de sessies met Sarah kwam ik weer bij mijn kern, kreeg ik mijn overzicht terug en rust in mijn hoofd. Nu ben ik er weer van overtuigd dat ik het aankan, wat er ook op me af komt. Dank je wel Sarah, voor alle “ aha momenten” en ik vind je een mooie en bijzondere vrouw. “

Johanna (55): een bevrijding

“Het kortdurend intensieve traject dat ik bij Sarah heb gevolgd heeft voor mij erg goed gewerkt. Sarah luistert en ziet goed en komt met gerichte opdrachten en helpende feedback. Wat ook heel fijn is, is de positieve bevestiging door Sarah, ze benoemt wat ze ziet aan ontwikkeling en dat is heilzaam. In de paar maanden dat het heeft geduurd ben ik voor mijn gevoel echt bevrijd van hetgeen mij lang heeft vastgehouden. Dank Sarah voor jouw inzet en betrokkenheid!”

suzan (34): door lage zelfwaardering destructieve relaties hebben

“Door mijn lage zelfwaardering (schaamte) ging ik altijd relaties aan met mannen die vreemd gingen of mij niet met respect behandelden. Ik kon niet stoppen met mijn laatste relatie omdat ik een relatieverslaving had ontwikkeld. Ik was totaal afhankelijk van mijn partner en ik dacht dat ik controle over de situatie kon krijgen. Door de sessies bij Sarah is mijn zelfwaardering gaan groeien, waardoor ik het patroon van destructieve relaties aan het doorbreken ben. Het is af en toe nog moeilijk maar ik voel me veel sterker, rustiger en gelukkiger met mezelf.”

Jeroen (43): ik durf te vertrouwen op mijzelf

Sarah heeft mij bewust gemaakt van mijn gedachten, gedrag en mij geleerd naar mijn gevoel te luisteren en dit ook te volgen. Dat heeft mij veel gebracht. Door middel van EMDR heb ik een stuk van mijn verleden naar boven kunnen halen en weer herinneringen uit mijn jeugd. De methode om naar mezelf te kijken en te bepalen welk stukje van mij de boventoon voert helpt mij in het beredeneren of het kind in mij spreekt, of de volwassen ik. Dit werkt heel verhelderend. Sarah is een fijne gesprekspartner en werkt zeer geruststellend op mij. Ik heb voor mezelf de zaken weer op een rijtje en durf te vertrouwen op mijzelf. En dat vind ik heel waardevol.”

sanne (34): in contact met wie ik echt ben

“Sarah heeft me geholpen om inzicht te krijgen in waar mijn verstoorde relatiepatroon vandaan komt en in contact te komen en te (durven) blijven met wie ik echt ben, wat ik echt voel en wat ik wil in het leven.”

Reacties van cliënten na de week op Samos:

“Ik vond het van tevoren erg spannend wat ik allemaal tegen zou komen. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik de keuze gemaakt heb voor deze therapieweek en dat ik dit voor mezelf heb gedaan. Juist door te zijn op Samos heb ik het idee dat er ruimte was om alles er te laten zijn en te ervaren. Er was letterlijk rust en ruimte om alle emoties er te laten zijn. Ik vond de week intens, confronterend maar het heeft me ook veel inzichten gegeven.”

“De begeleiding voelde heel fijn en veilig. Ik voel mij goed begrepen en serieus genomen. Je weet waar je over praat, mee bezig bent en wat bij mij past.”

“Deze week was heel fijn. De therapie op een andere plek doen en de tijd die ik buiten de sessies voor mijzelf had, voelde nodig en passend. De vrijheid die ik had door niet thuis, maar wel alleen te zijn, was echt een welkome aanvulling op de therapie.”

“Het was een intensieve, maar ook rustgevende week. Erg genoten van het eiland, de rust en de lieve mensen! Wat er echt anders is dan voor de reis is dat ik de dialoog aanga met het innerlijk kind en dat ik kan erkennen/zien wat hij nodig heeft. Ik kan het kind ruimte geven in plaats van het weg te stoppen…”

“Ik ben tot inzicht gekomen dat ik gebruik maak van overlevingsmechanismen die ik in mijn jeugd heb ontwikkeld en hoe die nog steeds een rol spelen in werkrelaties, tientallen jaren later…”

“De omgeving was fantastisch en passend bij het doel van de reis. Ik ben jullie dankbaar dat jullie deze reis hebben georganiseerd. Het was precies wat ik nodig had…”

“Waar ik het meest aan heb gehad was het voelen van het verschil tussen handelen vanuit mijn innerlijke criticus of vanuit mijn autonome volwassen IK…”

“De rustgevende locatie was prettig. Je kunt je goed concentreren op alles. Ik heb de reis als zeer nuttig en leerzaam ervaren. Samos ga ik zeker nog een keer naar terug…!”

“Ik heb geleerd dat een mens een innerlijk kind heeft, maar ook overlevingsdelen en dat je een dialoog met deze delen kunt voeren die tot inzicht leidt. Het leren voelen van mijn innerlijke kind was echt nieuw voor mij en een belangrijke doorbraak…”

“Ik heb de reis ervaren als een geschenk dat ik aan mezelf heb gegeven en dat onwijs goed uitgepakt heeft voor mij persoonlijk, maar zeker ook met betrekking tot mijn werk…”

“Het was een hele reis van onrust naar rust, van wanhoop naar hoop. De doelen waar ik mee kwam achterhaalden zichzelf tijdens deze reis. Jezelf opnieuw ontdekken, twijfelen aan bestaande patronen en voor mij definitief controle loslaten”

“Ik heb meer inzicht in mijn codependentie en relatieverslaving en heb concrete handvatten gekregen om hier in het dagelijks leven mee om te gaan. Nu is het aan mij om mijn patronen te blijven doorbreken…”

“De reis is voor mij een openbaring geweest in hoe ik vast zat in mijn patronen en denkwijze…”

“De sessies waren uitstekend en deskundig…”

“Wat er nu anders is dat ik mijn angsten meer erken en ik weet nu dat ze oud zijn, al voel ik ze nu. Ik heb niet meer het gevoel alleen te zijn/staan”

“Wat er echt veranderd is, dat ik meer zelfacceptatie heb en inzicht in het belang te geloven in mezelf”

“Ik snap nu dat ik mijn kindpijn altijd wegdrukte en deze niet (h)erkende. Ik snap nu dat wanneer iets me zo raakt, mijn kindpijn wordt geraakt”

“De reis was voor mij verhelderend maar vooral openend, een richting aanwijzer naar een helende weg. De oefeningen en visualisaties werkten voor mij erg verhelderend”

“Ik zie nu in dat ik door te vluchten mijn angst en afhankelijkheid liet groeien”

“De therapieweek werkte perfect voor mij: veel tijd om alles te verwerken en van me af te schrijven of door middel van meditatie te laten bezinken. De tijd alleen vond ik ook heel fijn…”

“Ik voel mij na deze therapieweek minder verantwoordelijk voor anderen en hun gevoelens. Ik ben rustiger en heb meer (zelf)vertrouwen. Ik herken lichamelijke reacties gekoppeld aan de 2 meest aanwezige overlevingsstrategieën en kan daardoor sneller beter mijn grenzen herkennen en aangeven.”

“Dat de sessies 2 uur duurden werkte voor mij heel goed. We hadden daardoor de tijd om de diepte in te gaan.”

“Heel erg bedankt voor jullie inzet en persoonlijke aandacht om dit tot een unieke reiservaring te maken! Het was een emotionele, diepzinnige vakantie, die veel stof tot nadenken gaf, wat hopelijk thuis nog doorwerkt…”

“Ik heb de reis als zeer waardevol en helend ervaren. Het heeft me inzichten verschaft en middelen om het leven te leven zoals ik dat graag wil…”

“Ik heb deze week het te grote gevoel om voor iedereen verantwoordelijk te zijn, doorbroken. Ook ben ik van het gevoel af dat ik niets aan mijn situatie kan veranderen…”

“Ik heb de reis als heel positief ervaren. Ik heb veel geleerd en de bevestiging gekregen dat ik op de goede weg ben…”

“Wat ik heb doorbroken is dat ik mijn innerlijke criticus niet meer blindelings hoef te volgen, maar dat ik hem opzij kan zetten…”

“Ik heb veel inzicht gekregen in mezelf en hoe een en ander aan te pakken. De combinatie therapie en ontspannen was prettig. Het was goed om ’s middags na te kunnen denken en alles door te laten dringen…”

“Deze reis heeft mij veel inzicht gegeven in codependentie en de patronen die mij tot nu toe hebben gebracht waar ik nu ben en welke ik nu wil doorbreken. Het was een mooie reis waar veel ruimte was voor rust en ontspanning. Ik ben hier uitgeput naar toe gekomen, maar heb veel energie gekregen van de rust en de zeer goede en liefdevolle begeleiding…”

“De reis heeft mij inzichten gegeven in welke delen er voor zorgen dat ik codependent ben en dat ik niet geluisterd heb naar de behoeftes van mijn gekwetste innerlijke kind. Het trauma van mijn innerlijke kind werd hier aangeraakt. Sarah wist precies hoe ze hier kon komen met haar begeleiding en daar ben ik haar erg dankbaar voor…”

“Wat na deze reis echt anders is, is het definitieve vertrouwen dat ik controle kan en mag loslaten. Dat mijn gedachten niet de waarheid hoeven zijn. Dat mijn pijn terecht is en dat ik dat besef nodig heb om hier doorheen te komen”

“In het drukke werkende leven is het soms moeilijk hier volle aandacht aan te besteden. Daarom was deze week op Samos een goede uitkomst voor mij…”

“Een zeer bijzondere en waardevolle reis en ervaring. De therapie was leerzaam en de aanpak persoonlijk…”

“Wat ik inzichtelijk heb gekregen is hoe ik me voelde als kind en hoe de deelpersoonlijkheden los van elkaar denken en je in hun macht (lijken) te hebben en hoe je hieruit kan komen…”

“Wat ik tijdens deze reis heb ervaren is dat je mag zijn wie je bent met al je angsten en teleurstellingen. Deze NIET wegdrukken, maar toelaten en er lief voor zijn!”

“De reis was intens, energie gevend, zeker inspirerend en hoopgevend. Professioneel, alsook persoonlijk en dichtbij…”

“Ik voel dankbaarheid voor je professie, overzicht en luistervaardigheden. Het voelde echt veilig!”