Online training doorbreek codependentie

Online training

Online training Doorbreek je codependentie patronen

Leren hoe je een GEZONDE RELATIE met jezelf en met anderen AANGAAt

 

Wil je graag je codependentie patronen doorbreken en beginnen met het creëren van gezonde, liefdevolle en gebalanceerde relaties?

De transformerende online training “Doorbreek je codependentie patronen” is ontworpen om je te begeleiden naar bevrijding van codependentie en andere ongezonde relatiepatronen zodat je kunt groeien naar meer zelfliefde. Je krijgt de tools en inzichten die je nodig hebt om gezonde, liefdevolle en vervullende relaties op te bouwen.

Tijdens deze training werk je in je eigen omgeving en op je eigen tempo. We dompelen je onder in een reis van zelfontdekking en groei. Je leert de oorzaken en patronen van jouw codependentie patronen begrijpen, hoe deze je leven en relaties beïnvloeden en hoe je dit kunt doorbreken.

Met behulp van 10 hoofdstukken met animaties, inzicht gevende visualisaties, praktische oefeningen en reflectieve opdrachten in je persoonlijke werkboek, vind je de waardevolle inzichten die nodig zijn om je ongezonde relatiepatronen effectief te doorbreken en positieve veranderingen te creëren. In de online community voor gezonde relaties kun je sparren en je ervaringen delen met andere deelnemers. Je hoeft het niet alleen te doen!

Deze online training is los te volgen of in combinatie met 4 persoonlijke sessies met Sarah Hofman via beeldbellen.

Wat zijn de patronen?

HERKEN JIJ JEZELF HIERIN:

Z

Heb je vaak ongelijkwaardige relaties? Heb je last van verlatingsangst, bindingsangst, codependentie en/of relatieverslaving?

Z

Voel je je afhankelijk en ben je geneigd jezelf aan te passen aan anderen en je eigen gevoelens en behoeftes aan de kant te zetten?

Z

Zijn er patronen te herkennen die steeds terugkomen en je belemmeren je gelukkig te voelen in relatie tot een ander?

Z

Wil jij ontdekken wat het met jou te maken heeft dat jij steeds ongezonde relaties aantrekt en wil je leren hoe je je gelijkwaardiger kunt verhouden tot een ander?

Heb jij alle 4 de vinkjes denkbeeldig gezet? Dan kan deze online training jou helpen jouw relatiepatronen te doorbreken.

Codependentie Patronen

“Na deze training en de sessies met Sarah zijn mij een paar grote dingen bijgebleven. De eerste is, ik voelde voor het eerst van mijn leven echt diep in mezelf: ik hou van mij. Ik heb gevoeld dat mijn angst om mijn man te verliezen heel anders is geworden. Ik heb me uiteindelijk zelfs van die angst kunnen bevrijden.” Janneke (52)

Gezonde relaties 

dit levert de training je op:

Z

Je ontdekt de patronen in je relaties en waar dit vandaan komt.

Z

Je leert voelen hoe het is om volwassen en autonoom te zijn en hoe je je innerlijke kind kunt helen.

Z

Je eigenwaarde groeit waardoor je je codependentie patronen kunt doorbreken, zodat je gezondere relaties kunt aangaan.

Z

Je voelt je vrij, je kunt jezelf zijn en jezelf uiten op een manier die bij jou past.

Z

Je bent niet meer afhankelijk van wat de ander denkt, doet of voelt.

Wat ga je doen?

INhoud training

Hoofdstuk 1:

Je persoonlijke groeidoel formuleren

Welk leertype ben jij en wat zijn jouw valkuilen bij het volgen van een online training? We helpen je bij het formuleren van  je persoonlijke groeidoel en je zet alvast een belangrijke eerste stap in het doorbreken van je patronen!

Hoofdstuk 6:

Je innerlijke kind

Diep van binnen hebben we nog een innerlijk kind in ons, dat nog steeds waardering vraagt en zich veilig en geliefd wil voelen. Als je hier een tekort hebt ervaren is de kans groot dat je dit bij anderen gaat halen. Hoe kun je je innerlijke kind helen? 

Hoofdstuk 2:

Wat is codependentie?

Wat is codependentie en wat is een codependentie-trance? Hoe kun je je bewust worden van jouw trance(s)?  Je leert je trance(s) herkennen om in het hier-en-nu je ongezonde relatiepatronen te kunnen doorbreken. 

Hoofdstuk 7:

Je volwassen autonome Ik

Hoe voelt het om emotioneel volwassen en autonoom te zijn? Wat is het verschil met reageren vanuit het kwetsbare innerlijke kind of vanuit een overlevingsstrategie? Hoe kun je dit gezonde deel van jou vergroten?

 

Hoofdstuk 3:

Uit welke delen bestaat jouw persoonlijkheid?

Hoe herken je wanneer je reageert vanuit je innerlijke kind, een van je overlevingsstrategieën of vanuit je autonome volwassen ik? In welke situatie komen deze naar voren, en op welke manier kun je dit bij jezelf gaan waarnemen?

Hoofdstuk 8:

Hechtingsstijlen

Welke verschillende hechtingsstijlen zijn er en welke herken je in jezelf? Wat geeft dit voor dynamiek tussen jou en de ander? Hoe kun je veilig leren hechten zodat je stabieler in je relaties kunt staan en meer liefde en rust kunt ervaren?

Hoofdstuk 4:

Overlevingsstrategieën die je patronen in stand houden

Welke strategieën hanteerde jij als kind om te overleven? Welke functie hebben ze elk en herken je ze? De kans is groot dat deze overlevingsdelen het automatisch weer overnemen als het onveilig wordt. Werkt het nu nog voor je?  Hoe kun je het veranderen? Je krijgt oefeningen en opdrachten die je helpen je strategie-gedrag los te laten, zodat je weer authentiek kunt reageren.

Hoofdstuk 9:

Parentificatie en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel

Heb jij kind kunnen zijn of heb je als kind een te volwassen en verantwoordelijke rol op je genomen? Heb je emotioneel voor anderen gezorgd waardoor je het nu moeilijk vind je eigen gevoelens en behoeftes te benoemen? Je gaat ontdekken welke patronen je hebt meegenomen naar je volwassen leven en hoe je deze kunt loslaten.

Hoofdstuk 5:

De innerlijke criticus

Hoe herken je het als je jezelf afwijst? En hoe is dat ontstaan? Welke innerlijke stem maakt dat je steeds weer in je patronen vervalt? Je leert hoe je vrienden kunt worden met je innerlijke criticus en je ontdekt hoe je meer zelfliefde kunt creeren.

Hoofdstuk 10:

Waar sta je nu?

Het is waardevol om stil te staan bij de stappen die je in deze training hebt gemaakt en misschien al bewust of onbewust hebt geintegreerd. Veranker je groei, vier je succes en kijk naar wat er eventueel nog nodig is.

Van wie ga je leren?

online training doorbreek codependentie

Aanbod

Sarah Hofman werkt sinds 2007 in haar praktijk voor Integratieve Psychotherapie en is ervaringsdeskundige in het doorbreken van ongezonde relatiepatronen, zoals codependentie, relatieverslaving, bindingsangst en verlatingsangst.

Sarah heeft zich gespecialiseerd in codependentie en heeft veel ervaring in het begeleiden van cliënten die worstelen met ongezonde relaties. Ze helpt je graag bij het doorbreken van de patronen die jou tegenhouden in het creëren van liefde en gezonde relaties.

Sarah geeft tevens individuele therapie tijdens een therapieweek op Samos voor mensen die tijdens een ontspannen vakantie willen werken aan het doorbreken van hun codependentie patronen.

Wat anderen over de training zeggen:

“Ik heb ontzettend veel over mezelf geleerd in deze training. Ik snap nu wat er gebeurt in de dynamiek tussen mij en anderen en ik heb de tools gekregen om deze patronen te doorbreken…” 

~ Mark (41) ~

Het was heel fijn om zo gestructureerd aan de slag te kunnen gaan. Ik was al heel lang op zoek naar handvatten en heb deze echt meegekregen door deze cursus. Ik realiseer mij dat ik, wat ik nu geleerd heb, dat ik dat duurzaam kan gaan toepassen in mijn bestaan. Een hele waardevolle start van mijn pad vanaf hier!

~ Mireille ~

“Een hele fijne training die mij heeft doen reflecteren op mijn patronen in relaties en waardoor die zijn ontstaan. Ik vond de oefeningen en visualisaties heel prettig en ze hebben me veel inzichten gegeven waardoor ik nu weet hoe ik bij mezelf kan blijven in conflictsituaties…”

~ Jose (36) ~ 

Langzaam maar zeker groeit mijn geloof en vertrouwen in mezelf en in mijn eigen kracht. Ik voel elke dag emotionele en mentale groei en ervaar meer en meer de mogelijkheid om voor mij gezonde keuzes te maken die niet langer voortkomen uit angst en niet gemaakt worden om de ander of mijn omgeving te pleasen. De training komt op het goede moment. De materie ‘makes sense’. Ik heb genoeg bagage om te zien wat mijn valkuilen en vastgeroeste patronen zijn en ben zeer gemotiveerd deze destructieve cirkel te doorbreken. Ik ben heel benieuwd waar ik naartoe ga en wat me voor moois te wachten staat!! Ik vind het heel spannend om dit proces aan te gaan, maar heb er ook enorm veel zin in!

~ Judith ~ 

“Dankzij deze training heb ik veel meer zicht en bewustzijn verkregen over waarom ik doe wat ik doe en dat dit een trance is waar ik op dat moment moeilijk uit kan stappen. Ik heb geleerd hoe ik met mijn innerlijke kind kan zijn en hoe ik haar kan helpen niet in mijn overlevingsstrategieen te stappen…”

~ Maartje (29) ~ 

“De relatie met mezelf is echt verbeterd door deze training. Ik voel meer verbinding met mijn innerlijke kind en veel meer liefde voor mezelf. Ik zit nu even niet in een relatie, maar ik denk dat dit me heel veel sterker maakt als ik weer een relatie aanga. Het maakt me minder afhankelijk van de ander…”

~ Birgit (24) ~ 

“Ik zit in een relatie met veel bindingsangst-verlatingsangst dynamiek. Doordat ik nu meer snap wat er precies tussen ons gebeurt en in welke trance wij beiden terechtkomen, kunnen we nu steeds vaker bewust met elkaar praten over wat er gebeurt op dat moment, in plaats van te blijven reageren vanuit de trance en onze gewonde innerlijke kinderen. Heel helend en helpend voor ons allebei. Als het nog niet meteen in het moment lukt om het te doorbreken, lukt het ons in ieder geval achteraf er goed over te praten, wat ook al veel fijner is dan voorheen. We zijn heel dankbaar dat we beide deze training gevolgd hebben. Onze relatie is er enorm op vooruit gegaan!”

Online training Doorbreek je Codependentie Patronen

Meest gestelde vragen

WAT WIL JE NOG WETEN?

Hoeveel tijd heb ik om de online training te doorlopen?

Je hebt een jaar de tijd om de training helemaal in jouw eigen tempo te doorlopen. Mocht je na dat jaar om wat voor reden dan ook meer tijd nodig hebben, stuur me dan een mailtje.

Is de privacy van mijn persoonlijke antwoorden gewaarborgd?

Ja zeker, doordat je alle persoonlijke vragen en opdrachten off line in het daarvoor bestemde werkboek doet, worden online geen persoonlijke privacy gegevens vastgelegd. Jouw privacy is hiermee gewaarborgd.

Als ik tijdens of na de online training nog behoefte heb aan persoonlijke begeleiding, kan dat dan?

Je kunt tijdens of na de training aangeven dat je een persoonlijke afspraak wilt maken met Sarah Hofman om te sparren over waar je tijdens de training tegen aanloopt. Dit kunnen 4 online sessies zijn via beeldbellen, maar het is ook mogelijk langs te komen in de praktijk in Zandvoort of op het Griekse eiland Samos om een van de trajecten te volgen die Sarah aanbiedt.

“De training heeft me geholpen om inzicht te krijgen in waar mijn verstoorde relatiepatroon vandaan komt en in contact te komen en te (durven) blijven met wie ik echt ben, wat ik echt voel en wat ik wil in het leven.” Sanne (34)