Online training doorbreek codependentie

Online training

IN 1O WEKEN leren hoe je een GEZONDE RELATIE met jezelf en met anderen AANGAAt

 

In samenwerking met Irma Noteboom van InBalansOnline heb ik een online training ontwikkeld, waarin je in je eigen omgeving, op je eigen tempo, kunt werken aan het doorbreken van je ongezonde relatiepatronen. In dit programma volg je online 10 hoofdstukken met animaties, visualisaties, coachmomenten en krijg je veel inspiratie om gezondere relaties te creëren. Je krijgt een album toegestuurd waarin je off line werkt aan de opdrachten en oefeningen die jou verder helpen in jouw persoonlijke proces naar gezonde relaties…

Wat zijn de patronen?

HERKEN JIJ JEZELF HIERIN:

Z

Heb je vaak ongelijkwaardige relaties? Heb je last van verlatingsangst, bindingsangst, codependentie en/of relatieverslaving?

Z

Voel je je afhankelijk en ben je geneigd jezelf aan te passen aan anderen en je eigen gevoelens en behoeftes aan de kant te zetten?

Z

Zijn er patronen te herkennen die steeds terugkomen en je belemmeren je gelukkig te voelen in relatie tot een ander?

Z

Wil jij ontdekken wat het met jou te maken heeft dat jij steeds ongezonde relaties aantrekt en wil je leren hoe je je gelijkwaardiger kunt verhouden tot een ander?

Heb jij alle 4 de vinkjes denkbeeldig gezet? Dan kan deze online training jou helpen jouw relatiepatronen te doorbreken.

Codependentie Patronen

“Heel mijn leven voelde ik me ongelukkig door een verscheurd gevoel in mij, wat altijd aanwezig was bij alles wat ik deed of met wie ik ook was. Deze training hielp mij dat verscheurde gevoel als een aantal niet samenwerkende innerlijke delen van mij te herkennen én te accepteren. Ik kan nu oprecht van mijzelf houden. Daardoor voel ik me completer en sterker dan ooit!” Bin (37)

Gezonde relaties 

dit levert de training je op:

Z

Je ontdekt de patronen in je relaties en wat dit met jouw jeugd te maken heeft.

Z

Je leert voelen hoe het is om volwassen en autonoom te zijn en hoe je je innerlijke kind kunt helen.

Z

Je eigenwaarde groeit waardoor je je codependentie patronen kunt doorbreken, zodat je gezondere relaties kunt aangaan.

Z

Je voelt je vrij, je kunt jezelf zijn en jezelf uiten op een manier die bij jou past.

Z

Je bent niet meer afhankelijk van wat de ander denkt, doet of voelt.

Wat ga je doen?

INhoud training

Hoofdstuk 1:

Even stilstaan is een stap vooruit

Valkuilen en tips bij het volgen van een online training. We helpen je bij het formuleren van je persoonlijke groeidoelen.

Hoofdstuk 6:

Je innerlijke kind

Hoe voelt jouw innerlijke kind zich in jouw relaties? Hoe kun jij leren je innerlijke kind te geven wat het nodig heeft?

Hoofdstuk 2:

Wat is codependentie?

Wat heeft codependentie te maken met ongezonde relatiepatronen? Wat is een codependentie-trance? Hoe kun je je bewust worden van je trance(s)?

Hoofdstuk 7:

Je volwassen autonome Ik

Hoe voelt het om volwassen en autonoom te zijn? Wat is het verschil met reageren vanuit het kwetsbare innerlijke kind of vanuit je overlevingsstrategie? Hoe kun je dit gezonde deel van jou vergroten? 

Hoofdstuk 3:

Uit welke delen bestaat jouw persoonlijkheid?

Hoe herken je wanneer je reageert vanuit je innerlijke kind, een van je overlevingsstrategieën of vanuit je autonome volwassen ik?

Hoofdstuk 8:

Hechtingsstijlen

Hoe ben je gehecht? Heb je een veilige of onveilige hechtingsstijl? Wat geeft dit voor dynamiek tussen jou en de ander? Hoe kun je veilig leren hechten?

Hoofdstuk 4:

Overlevingsstrategieën

Welke strategieën hanteerde jij als kind om te overleven? Welke strategieën hanteer jij nog steeds in jouw volwassen leven? Werkt het nog voor je? Hoe kun je dit veranderen?

Hoofdstuk 9:

Parentificatie

Heb jij kind kunnen zijn of heb je als kind een te volwassen en verantwoordelijke rol op je genomen? Wat heeft dit te maken met jouw huidige relaties en hoe kun je dit patroon doorbreken?

Hoofdstuk 5:

De innerlijke criticus

Herken je de stem die negatief tegen je praat en over je oordeelt? Hoe kun je hiermee omgaan en het uiteindelijk veranderen?

Hoofdstuk 10:

Even afstand nemen geeft meer zicht

Wat zijn de fasen van persoonlijke verandering en waar sta jij in dat proces? Vier je succes en kijk naar wat nog nodig is.

Van wie ga je leren?

online training doorbreek codependentie

Aanbod

De online training “Doorbreek je codependentie patronen” is samengesteld en ontwikkeld door Sarah Hofman in samenwerking met InBalansOnline. Sarah werkt sinds 2007 in haar eigen praktijk voor Integratieve Psychotherapie en is ervaringsdeskundige in het doorbreken van ongezonde relatiepatronen, zoals codependentie, relatieverslaving, bindingsangst en verlatingsangst.
Sarah heeft als codependentie therapeut veel ervaring in het begeleiden van cliënten die worstelen met ongezonde relaties. Ze helpt je graag bij het doorbreken van de patronen die jou tegenhouden in het creëren van liefde en gezonde relaties. Sarah geeft trainingen aan professionals die zich willen specialiseren in relatieverslaving en codependentie. Daarnaast organiseert ze samen met haar man Frank retreats op Samos voor mensen die tijdens een ontspannen vakantie willen werken aan het doorbreken van hun codependentie patronen.

Online training Doorbreek je Codependentie Patronen

Meest gestelde vragen

WAT WIL JE NOG WETEN?

Hoeveel tijd heb ik om de online training te doorlopen?

Je hebt een jaar de tijd om de training helemaal in jouw eigen tempo te doorlopen. Mocht je na dat jaar om wat voor reden dan ook meer tijd nodig hebben, kun je Irma van InBalansOnline een mailtje sturen om het te verlengen.

Is de privacy van mijn persoonlijke antwoorden gewaarborgd?

Ja zeker, doordat je alle persoonlijke vragen en opdrachten off line in het daarvoor aangeleverde InBalansAlbum doet, worden online geen persoonlijke privacy gegevens vastgelegd. Jouw privacy over jouw persoonlijke proces is hiermee gewaarborgd.

Als ik tijdens of na de online training nog behoefte heb aan persoonlijke begeleiding, kan dat dan?

Jazeker. Je kunt tijdens of na de training aangeven dat je een persoonlijke afspraak wilt maken met Sarah Hofman om te sparren over waar je tijdens de training tegen aanloopt. Dit kan online via beeldbellen, maar het is ook mogelijk langs te komen in de praktijk in Zandvoort om een van de trajecten te volgen die Sarah aanbiedt.

“De training heeft me geholpen om inzicht te krijgen in waar mijn verstoorde relatiepatroon vandaan komt en in contact te komen en te (durven) blijven met wie ik echt ben, wat ik echt voel en wat ik wil in het leven.” Sanne (34)