Luisteren naar je lichaam

4-daagse challenge

Codependentie is een reactie op trauma. Door pijnlijke en overweldigende ervaringen verliezen we vaak het contact met ons lichaam. Ook als we geen concrete herinneringen hebben aan dit trauma, kunnen we tijdens onze jongste jaren, misschien wel al tijdens de geboorte of zelfs daarvoor, overweldigende ervaringen hebben meegemaakt, die we toen we daar nog te kwetsbaar voor waren emotioneel niet aankonden.

We zijn daarom misschien weggegaan uit ons lichaam. We ervoeren ons lijf misschien als een plek die niet veilig was en we zijn gaan leven vanuit overlevingsstrategieën. Gelukkig maar, want daardoor hebben we op een moment dat we te kwetsbaar waren die pijnlijke ervaringen overleefd en zijn we nu waar we zijn.

Misschien ben je nu als volwassene bereid terug te gaan naar je lichaam en misschien durf je het nu ook aan om het onveilige gevoel van je innerlijke kind, dat misschien nog ergens in je lichaam is opgeslagen, alsnog toe te laten om te helen.

Zodat je weer leert luisteren naar je lichaam en kunt profiteren van de vele aanwijzingen die jouw lichaam geeft om gezond te functioneren.

Luisteren naar je lichaam

Na deelname aan de challenge ontvang je ook tweewekelijks artikelen met tips via de mail. Natuurlijk kun jij je daar op ieder gewenst moment van uitschrijven.