DE CODEPENDENTIE THERAPEUT: NETWERK THERAPEUTEN VOOR GEZONDE RELATIES

MISSIE DE CODEPENDENTIE THERAPEUT

“Vanuit ervaringsdeskundigheid en professionaliteit begeleiden we graag zo veel mogelijk mensen in Nederland en België die worstelen met ongezonde relatiepatronen. We begeleiden je ieder op onze eigen manier in het doorbreken van de patronen, zodat je uiteindelijk gezonde relaties kunt aangaan. “

De therapeuten

De Codependentie Therapeut

MONIQUE EVERS

Harderwijk, Amsterdam

Loop jij wel eens vast in relaties (werk en/of privé) waarin je eigenlijk al voelt dat iets je hierin niet zint en blijf je er dan toch mee doorgaan? Gewoon omdat je niet weet hoe het anders zou kunnen of omdat je het niet durft? Kost dit je veel energie? Wellicht dat ik je dan kan helpen. Je bent welkom bij mij met allerlei vragen op het gebied van liefdes- en werkrelaties.

Anne Stam

ANNE STAM

Amsterdam, België

Mijn naam is Anne Stam en ik gun het jou om te leren lief te zijn voor jezelf. Ik ben een ervaringsdeskundige psychosociaal therapeut. Mezelf wegcijferen om te zorgen dat het goed gaat met anderen heb ik van kleins af aan gedaan. Ik heb er ook mijn kracht in gezien en heb er mijn werk van gemaakt als psychosociale hulpverlener.

Irma Noteboom

IRMA NOTEBOOM

Driehuis

Welkom, mijn naam is Irma Noteboom. Ik ben breed opgeleid als loopbaan- en lifecoach. In 2007 heb ik mijn praktijk opgezet en ben mij in de loop der jaren gaan specialiseren in de volgende thema’s: stress & burn-out, partnerrelaties & samenwerkingsrelaties, relatieverslaving & codependentie en zelfvertrouwen & grenzen stellen.

wouter klijn

Haarlem

Ik werk als trainer-coach en ben PRI-therapeut in opleiding.  Je kunt bij mij terecht voor de diverse hulpvragen die je tegen kunt komen in het leven. Koers je aan op een relatiebreuk en wil je in verbinding uit elkaar gaan? Of zoek je hulp bij problemen met of van je puberende kinderen? Mijn deur staat voor je open. Daarnaast geef ik training en coaching aan teams binnen bedrijven.

Suzanne den Hollander

suzanne den hollander

Weesp, Amsterdam

Ik ben Suzanne, erkend integratief therapeut en hypnotherapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in het verbeteren van relaties: relaties met anderen, maar ook de relatie met jezelf. Ik ga op zoek naar het verhaal achter de vraag. Vanuit mijn achtergrond als kunsthistorica ben ik gewend om vanuit verschillende perspectieven te kijken. In mijn werk ben ik betrokken en doelgericht. Ik kijk naar wat jij wilt veranderen...

Gerrald Nieboer

Gerrald Nieboer

Amsterdam, West Terschelling

Al meer dan twintig jaar is mijn werk gericht op het begeleiden van mensen op verschillende niveaus. In die jaren heb ik veel expertise ontwikkeld dat gericht is op ontwikkeling van mensen van jong tot ouder. Via het volgen van diverse studies en collegiale consultatie werk ik aan voortdurend aan mijn eigen vakbekwaamheid. Ik ga hier voor meesterschap. Van origine ben ik bedrijfskundig, pedagogisch en psychosociaal gevormd en heb veel ervaring opgebouwd in begeleiding en transformatie van de mens op een duurzame wijze.

Will Doornik

WILL DOORNIK

Gorredijk

Mensen in hun kracht zetten is het doel van mijn werk als therapeut. Onderzoeken wat de patronen zijn die ervoor zorgen dat je steeds opnieuw ervaringen en momenten meemaakt die voor jou ongezond zijn. Als psychosociaal therapeut onderzoek ik graag samen hoe je patronen kunt doorbreken en in je kracht kunt gaan staan om gelijkwaardige, gezonde relaties aan te gaan.

Marie Louise Busscher

MARIE-LOUISE BUSSCHER

Arnhem

Ik ben ervan overtuigd dat jouw beste versie van jezelf en jouw hart weten welke weg je zou willen bewandelen in dit leven. Hoe je kompas is ingesteld is iets wat je hebt meegekregen. Met je genen, je opvoeding en jouw omgeving heb je je eigen landkaart gemaakt. Soms is de basis daarvan aanleiding om vast te lopen in die weg die je hart zou willen volgen ...

Profielfoto Louisa van der Zwet

LOUISA VAN DER ZWET

Alphen aan den Rijn

Soms voelt het makkelijker om alleen te zijn dan samen in een relatie en of gezin. In elke relatie worden vroeg of laat die delen in jezelf aangeraakt die zich willen ontwikkelen. Soms lijkt het makkelijker om eruit te stappen en opnieuw te beginnen. Alleen neem je jezelf altijd mee. Graag wil ik je begeleiden om je bewust te maken wat er echt speelt, waardoor je keuzes kunt maken vanuit je hart...

Sarah Hofman De Codependentie Therapeut

SARAH HOFMAN

Zandvoort

Mensen krachtiger maken in hun relaties tot anderen. Dat is het doel van mijn werk als codependentie therapeut. Ik laat je graag ervaren hoe je na een periode waarin je jezelf bent kwijtgeraakt in relaties, weer terug bij jezelf kunt komen en je eigen gevoelens en behoeftes kunt erkennen en omarmen. Als je authentieker in je relaties kunt gaan staan ...

Profielfoto Gilbert Wind

GILBERT WIND

Waalwijk

Elk hart heeft pijn. En om die pijn niet te hoeven voelen ontwikkelen we allemaal manieren om onszelf er van weg te houden. Om ons er tegen te beschermen. Onder die pijn zit vaak angst. Om verlaten te worden. Afgewezen te worden. Alleen achter te blijven, in onverdraaglijke eenzaamheid. Soms is die angst voor verlating zo groot ...

Sanne van Minderhout

Sanne van Minderhout

Oudewater

Veiligheid ervaren in het verbinden met jezelf en de ander is voor mensen die worstelen met codependentie en/of relatieverslaving vaak een grote uitdaging. Paarden bieden die veiligheid door hun oordeelloosheid, hun afstemming, doordat ze altijd in het hier en nu zijn. Ook kunnen ze voor ‘de ander’ staan. Als ervaringsdeskundig paardencoach begeleid ik jou graag naar het aangaan van een gezonde verbinding…

Sarah in de media

Interview met Sarah Hofman in Psychologies Magazine

ARTIKEL IN BELGISCH MAGAZINE “PSYCHOLOGIES” OVER CODEPENDENTIE met Sarah Hofman

Voor het oktober/november nummer van het Vlaamse magazine Psychologies is Sarah Hofman geïnterviewd over codependentie.

Lees het artikel: Het drama van codependentie

Interview met Sarah voor het magazine De Verwondering van KRO-NCRV

ARTIKEL IN MAGAZINE “DE VERWONDERING” VAN KRO-NCRV OVER JE INNERLIJKE KIND met Sarah Hofman

Voor het magazine De Verwondering van KRO-NCRV is Sarah Hofman geïnterviewd over het werken met het innerlijke kind.

Lees het artikel: Ontmoet je innerlijke kind en word gelukkiger

Interview Carla Ketelaar met Sarah Hofman

ARTIKEL IN BELGISCH MAGAZINE “GOED GEVOEL” OVER CODEPENDENTIE met sarah hofman

Voor het augustus nummer van het Vlaamse magazine Goed Gevoel is Sarah Hofman geïnterviewd over codependentie.

Lees het artikel: Getekend door de liefde

Interview Carla Ketelaar met Sarah Hofman

PODCAST LAATSTE LIEFDE

In deze aflevering van de Laatste Liefde podcast van Carla Ketelaar gaat Carla in gesprek met Sarah Hofman, de Codependentie therapeut. 

Beluister hier de podcast

PODCAST MAKE LOVE WORK

Dwight Gefferie en Mariëtte Ruggenberg interviewen in hun Make Love Work Podcast Sarah Hofman, integratief psychotherapeut, gespecialiseerd in relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst. In deze aflevering ‘Verslaafd aan liefde’ vertelt Sarah Hofman dat zij een jarenlange toxische relatie heeft gehad met een getrouwde man. En hoe dat er uiteindelijk toe leidde dat ze een eigen vorm van therapie ontwikkelde, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van wijsheid in de liefde. Het is een gesprek met veel verrassende en mooie inzichten over onszelf en onze omgeving.

Beluister via Spotify

ARTIKEL IN KNACK OVER RELATIEVERSLAVING MET SARAH HOFMAN

Stefanie van den Broeck publiceerde een artikel over relatieverslaving in het Belgische magazine Knack, inclusief een deel van het interview met Sarah Hofman, therapeute en expert op het gebied van relatieverslaving en codependentie.

Lees het artikel: Geef me een shot liefde, nu!

INTERVIEW MET SARAH HOFMAN IN MIJN GEZONDHEIDSGIDS OVER RELATIEVERSLAVING

Sarah Hofman gaf een interview aan Mijn Gezondheidsgids over relatieverslaving. Lees hier het artikel waarin Sarah antwoord geeft op 8 vragen over relatieverslaving.

Lees het artikel: 8 vragen over relatieverslaving

SARAH HOFMAN OVER HAAR EIGEN RELATIEVERSLAVING

Sarah Hofman vertelt in de Libelle over haar eigen relatieverslaving met een getrouwde man, waar ze niet los van kon komen. De oorsprong van haar werk als ervaringsdeskundige therapeut, waarin ze zich specialiseerde in relatieverslaving en codependentie. Haar eigen ervaringen in het doorbreken van ongezonde relatiepatronen en het creëren van gezonde relaties zijn een belangrijk onderdeel van de therapie.

Lees: “Ik heb vijf jaar geworsteld om van hem los te komen.”

ARTIKEL IN WOMAN’S HEALTH MAGAZINE

Journalist Maud Beucker Andreae interviewde Sarah Hofman over relatieverslaving en co-dependentie voor een artikel in het Women’s Health Magazine: “Altijd Verliefd; Wat als je verslaafd bent aan de Liefde?”

Lees het artikel: Wat als je verslaafd bent aan de Liefde?

SARAH HOFMAN OVER LIEFDESVERSLAVING BIJ BNN

Sarah Hofman was samen met haar cliënt Daisy te gast in BNN’s programma Spuiten & Slikken, waarin zij vertellen over wat liefdesverslaving inhoudt en dat liefdesverslaving vergelijkbaar is met een andere verslaving.

Bekijk de aflevering

SARAH HOFMAN OVER RELATIEVERSLAVING OP RADIO 1

In deze uitzending van het radioprogramma Lust op Radio 1 vertelt Sarah Hofman meer over: Wat is relatieverslaving?

Beluister het fragment

VOLKSKRANT MAGAZINE LIEFDESVERSLAVING, INTERVIEW MET SARAH HOFMAN

In Volkskrant Magazine staat een artikel over liefdesverslaving inclusief een interview met Sarah Hofman en andere deskundigen over deze liefdesverslaving en hoe je jezelf kunt verliezen als liefde een obsessie wordt.

Lees het artikel: Te veel liefde voor de liefde