Ervaringsdeskundige therapeut in het doorbreken van relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst

ervaringsdeskundige therapeut relatieverslaving en codependentie

 Mijn naam is Sarah Hofman. Ik ben een ervaringsdeskundige integratieve therapeut. Ik zat zelf zeven jaar vast in een ongezonde relatie. Door deze geromantiseerde, verslavende relatie ben ik mezelf behoorlijk tegengekomen. Ik heb aan mijn eigenwaarde moeten werken, die door emotionele verwaarlozing en het ondergaan van jarenlange pesterijen in mijn jeugd beschadigd was.

Door mijn eigen proces ben ik gaan inzien wat belangrijk is voor de begeleiding van iemand die met ongezonde relatiepatronen worstelt. Iets waar ik zelf destijds niet de juiste hulp voor heb kunnen vinden. Inmiddels ben ik al een aantal jaren getrouwd met een liefdevolle, gelijkwaardige en beschikbare partner. Het was door mijn onveilige hechtingsstijl best lastig om een beschikbare partner in mijn leven toe te laten. Gelukkig heb ik dit patroon doorbroken en heb ik nu een hele fijne en gezonde relatie.

Het is mijn missie geworden andere mensen te begeleiden, die met hetzelfde proces worstelen, als ik destijds. Om zo voor steeds meer mensen gezonde relaties te creëren: Van leed naar liefde!

Ik heb inmiddels bijna twaalf jaar ervaring in het werken met cliënten die worstelen met ongezonde relatiepatronen als relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst. Tijdens mijn sessies werk ik onder andere met datgene wat mij zelf geholpen heeft tijdens mijn proces. Daarnaast maak ik gebruik van verschillende interventies, die ik voor het doorbreken van ongezonde relatiepatronen helpend vind, zoals:

Ik heb een opleiding tot counselor gevolgd aan de Academie voor Coaching & Counseling te Amsterdam. Daarna een opleiding voor Integratieve Psychotherapie en Inner Child Therapie bij BGL & Partners te Hoofddorp. Regelmatig volg ik diverse specialistische opleidingen, workshops en nascholingen. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde) en koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Academie Relatieverslaving en Codependentie

Er is veel behoefte aan professionele en ervaringsdeskundige therapeuten in het hele land en om die reden geef ik een 10-daagse praktijktraining aan hulpverleners die zich willen specialiseren in relatieverslaving en codependentie in de Academie voor Relatieverslaving & Codependentie.

Netwerk Gezonde Relaties

Omdat het mijn misse is geworden zo veel mogelijk mensen in Nederland en Belgie te helpen met het doorbreken van ongezonde relatiepatronen, heb ik een landelijk netwerk opgericht voor therapeuten die clienten begeleiden van ongezonde naar gezonde relaties. Ben jij als therapeut geinteresseerd in samenwerking en deelname aan het netwerk? Ik maak graag een afspraak met je om een eventuele samenwerking te bespreken.