Richtlijnen praktijk i.v.m. coronavirus

[fusion_text]

Richtlijnen praktijk i.v.m. coronavirus

Laatste update: vrijdag 1 mei 2020, 16.30 uur

In verband met de maatregelen, die zijn afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen, licht ik jullie graag toe welke richtlijnen er op dit moment gelden in mijn praktijk. Jouw en mijn gezondheid staat uiteraard voorop en de richtlijnen zijn bedoeld om sociale contacten te minimaliseren en de kans op eventuele overdracht van het virus daarmee te voorkomen. Om die reden zullen mijn sessies voornamelijk telefonisch of met een video gesprek plaatsvinden.

Hieronder vind je de veelgestelde vragen en antwoorden over de huidige situatie en genomen maatregelen in mijn praktijk:

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Kan onze afspraak voor een therapiesessie in de praktijk weer doorgaan?

De afspraken in mijn praktijk kunnen weer doorgaan, mits we dit op een andere manier dan gebruikelijk organiseren. We houden dan anderhalve meter afstand, geven elkaar geen hand en we desinfecteren voor en na de sessie onze handen. Als je gebruik hebt gemaakt van tissues tijdens de sessie, gooi je deze zelf weg. Je mag in de praktijk langskomen als je zelf geen klachten hebt of onlangs hebt gehad en als je je verder in het dagelijks leven ook aan de maatregelen houdt. Als ik zelf klachten heb of twijfel of ik de live sessie wil laten plaatsvinden, zal ik voorstellen om de sessie online te laten plaatsvinden. Voorafgaand aan het maken van een live afspraak, stem ik dit altijd even goed met je af.

Loop je liever geen risico dan kan ik je via een (beveiligd) videogesprek begeleiden. Ik ga daarbij uit van een sessie van een uur. De kosten zijn gelijk aan een normale sessie van een uur in mijn praktijk. EMDR sessies vinden alleen in de praktijk plaats, mits aan alle bovenstaande voorwaarden is voldaan.

Kan ik ook een online training volgen in plaats van een therapie-traject in jouw praktijk?

Per 1 april 2020 staat mijn online training “Codependentie doorbreken” online, zodat je thuis op je eigen tempo en in je eigen omgeving op een intensieve manier aan de slag kunt met het doorbreken van je ongezonde relatie patronen. In deze training volg je een gestructureerd programma met animaties, coachmomenten, visualisaties en oefeningen. Voor veel mensen is dit een fijn alternatief, die ook diepgaande processen op gang brengt. De training is eventueel ook te volgen in combinatie met persoonlijke online coaching op maat.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?

Aarzel niet om bij vragen contact met me op te nemen.

[/fusion_text]