Wil jij jouw ongezonde relatiepatronen doorbreken?

De therapeuten van De Codependentie Therapeut begeleiden jou in het doorbeken van ongezonde relatiepatronen, zoals relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst en helpen je bij het aangaan van gezonde relaties.

Relatieverslaving hulp

“Ik voel me onzeker, ondergewaardeerd en afgewezen in mijn relatie, toch kan ik niet van mijn partner loskomen. Ik voel nog steeds veel liefde en aantrekkingskracht…”

Herkenbaar? Veel mensen zitten vast in relaties waarin ze niet krijgen wat ze nodig hebben. Waarbij ze het gevoel hebben dat als zij zichzelf maar aanpassen, als zij meer van zichzelf geven, de partner wel zal veranderen. Met als gevolg dat ze zichzelf steeds meer verliezen in hun relatie en hun eigenwaarde steeds lager wordt…

Wat is Relatieverslaving?

Relatieverslaving is het vastzitten in een liefdesrelatie, waarvan je weet dat deze ongelijkwaardig en ongezond voor je is. Maar waarvan je emotioneel niet los kunt komen, omdat je wilt blijven geloven in de romantische illusie. Je hoopt dat de ander wel zal veranderen als jij maar beter je best doet. De relatie wordt een obsessie en andere belangrijke dingen in je leven, zoals werk, vriendschappen en hobby’s, verdwijnen naar de achtergrond. Als je probeert te stoppen, krijg je last van ontwenningsverschijnselen. Het verdriet of gemis van de ander lijkt niet over te gaan. Je bent zo afhankelijk van je partner geworden, dat je in een relatieverslaving bent terechtgekomen.

Wat is Codependentie?

Codependentie is een reactie op hechtingstrauma. Het is een verzameling van patronen (overlevingsstrategieën) waarbij je controle probeert te houden over gevoelens en relaties. Codependentie wordt vaak ervaren als een toestand (trance), waarin je automatisch je eigen gevoelens en behoeftes aan de kant zet ten behoeve van de gevoelens en behoeftes van een ander of de relatie. Je maakt jezelf al dan niet bewust afhankelijk van het gedrag of reactie van de ander of van de relatie. Het gevolg is dat je jezelf en je authenticiteit kunt verliezen in je relatie(s).

Worstel jij met relatieverslaving en/of codependentie?

Doe de test
Relatieverslaving hulp

Hoe kunnen we je helpen?

Relatieverslaving codependentie verlatingsangst bindings

Aanbod

Bij De Codependentie Therapeut zijn diverse therapeuten aangesloten. Door middel van een online training, therapie, trainingen en retreats geven wij je handvatten om patronen te doorbreken die ongezonde relaties in stand houden en ontwikkel je vaardigheden om gezonde relaties te creëren.

Individueel werken aan gezonde relaties

Vind een therapeut bij jou in de buurt en werk door middel van therapeutische sessies aan jouw onafhankelijkheid en eigenwaarde.

In een groep werken aan gezonde relaties

Groepstrainingen voor iedereen die kampt met ongezonde relatiepatronen, waarbij het leren van elkaars ervaringen een grote toegevoegde waarde heeft.

als professional werken aan gezonde relaties

Specialiseer je als therapeut in relatieverslaving en codependentie en leer mensen begeleiden naar gezonde relaties.

“De bevestiging waarvan ik dacht dat ik die constant nodig had van een liefdespartner, was bezig met een verwoesting van mijn eigen kracht. Door de therapie ben ik sterker dan ooit geworden .” Alma (24)

Over de Codependentie Therapeut

EEN INITIATIEF VAN SARAH HOFMAN

Tijdens mijn eigen proces in het doorbreken van ongezonde relatiepatronen en na het volgen van diverse therapeutische opleidingen, kwam ik er achter dat de vraag naar goede gespecialiseerde en ervaringsdeskundige therapeuten die mensen gericht kunnen begeleiden in dit proces, erg groot is. Zo groot dat ik in mijn eigen praktijk veel te vol zat en ik helaas niet meer iedereen zelf kon begeleiden. Om die reden ben ik therapeuten gaan opleiden en ben ik een netwerk gestart, waarin therapeuten samenkomen, die professioneel en ervaringsdeskundig zijn en die ook de thematiek van relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst of bindingsangst dus aan den lijve ondervonden hebben.  In dit netwerk doen wij regelmatig intervisie en supervisie en werken we samen aan de professionalisering van de begeleiding van mensen die met ongezonde relaties worstelen. Door het bundelen van onze krachten, kunnen we zo veel mogelijk mensen in Nederland en België helpen met het doorbreken van de ongezonde relatiepatronen en het leren aangaan van gezonde relaties.

Sarah Hofman, De Codependentie Therapeut

Artikelen over codependentie

Welke prijs betaal jij voor je geheimen?

Welke prijs betaal jij voor je geheimen?

Velen van ons hebben een donkerder deel, of een verleden waar we liever niet aan herinnerd worden. Deze gebeurtenissen of herinneringen worden geheimen, die we om verschillende redenen diep wegstoppen of opkroppen. Sommige geheimen zijn ongevaarlijk, terwijl andere behoorlijk schadelijk kunnen zijn. Lees er meer over in deze blog.

Lees meer
Durf jij nee te zeggen?

Durf jij nee te zeggen?

Durf jij nee te zeggen en zo ja, hoe krachtig is jouw NEE? En hoe écht is jouw nee? Kun jij jouw nee VOELEN? En zo ja, waar in je lijf voel je die dan? Lees er meer over in deze blog.

Lees meer
Gevoelens die we gemakkelijk verwarren met intuïtie

Gevoelens die we gemakkelijk verwarren met intuïtie

Intuïtie is een zeer krachtig hulpmiddel in het leven. Dat “onderbuikgevoel” kan ons namelijk in verschillende situaties beschermen of op weg helpen, als we hier aandacht aan schenken. Maar hoe kunnen we weten of dat gevoel dat we hebben echt is, of denkbeeldig? In deze blog vind je enkele veelvoorkomende gevoelens die we onterecht voor intuïtie kunnen aanzien.

Lees meer
Doorbreek je Codependentie Patronen Online training

Emotiedagboek

ik hou van mij

Ben je geneigd om je aan te passen aan de behoeftes en gevoelens van anderen? Vind je het lastig om goed naar jezelf en jouw eigen gevoelens en behoeftes te luisteren en daarvoor te blijven staan?

Verlang je naar meer liefde voor jezelf en daarmee vanzelfsprekend ook een gezondere verbinding met anderen?

Het emotiedagboek “Ik hou van mij” met schrijfopdrachten helpt jou bij het verdiepen van de innerlijke band met jezelf, zodat je meer liefde voor jezelf kunt creëren!

Het Emotiedagboek is een mooi vormgegeven dagboek, een hulpmiddel met tools om te schrijven naar heling en een blijvende liefdevolle relatie met jezelf. Het helpt je om je gevoelens te leren kennen, ernaar te handelen en oude pijn te verwerken.


Agenda

BOEKEN DIE HELPEND ZIJN BIJ HET DOORBREKEN VAN ONGEZONDE RELATIEPATRONEN

Als hij maar gelukkig is
Robin Norwoord

21,99

Patronen doorbreken
Hannie van Genderen, Gitta Jacob & Laura Seebauer

19,99

Geweldloos communiceren, hoe doe je dat?
Marshall B. Rosenberg

25,00

Houden van elkaar zonder jezelf te verliezen
Hal & Sidra Stone

11,50