Sanne van Minderhout

Sanne van Minderhout

R.S. Van Rooijenstraat 5
3421 JE Oudewater
Nederland

06 52 69 82 90

info@ultreiacoaching.nl

Ervaringsdeskundig én professioneel

Heeft een codependentie training gevolgd

Doet regelmatig intervisie en supervisie met andere codependentie therapeuten

Aangesloten bij een beroepsvereniging

Sanne van Minderhout

Veiligheid in verbinding, verbinden in veiligheid

Veiligheid ervaren in het verbinden met jezelf en de ander is voor mensen die worstelen met codependentie en/of relatieverslaving vaak een grote uitdaging. Het kan beangstigend zijn om jezelf op de eerste plaats te zetten, grenzen aan te geven, je een keer niet aan te passen. Hoe zou het zijn als je die dingen kon doen zonder dat je daar een knoop van in je maag krijgt?

Als ervaringsdeskundig paardencoach begeleid ik jou graag naar het aangaan van een gezonde, veilige verbinding. In de eerste plaats met jezelf en daarna met anderen. Dit doe ik samen met paarden.

Coachen met behulp van paarden bij de aanpak van codependentie werkt zo goed omdat het paard voor ‘de ander’ kan staan. Paarden zijn als kuddedieren deskundigen in het lezen van lichaamstaal en erg gevoelig voor het gedrag en gevoel van degene die ze tegenover zich hebben. Het paard reageert met die gevoeligheid op jou en geeft directe feedback met zijn gedrag. Deze feedback kan je helpen bij je zoektocht naar de oorzaken van je codependentie, je overlevingsmechanismen en -patronen en biedt de mogelijkheid om te oefenen met nieuw gedrag. Doordat paarden in het hier en nu leven zijn ze zeer vergevingsgezind en zullen ze je steeds weer zonder oordeel tegemoet treden. Dit zorgt voor een emotioneel veilige omgeving waarin het makkelijk(er) voor je is om je open te stellen voor zelfonderzoek.

Doordat ik mijn eigen codependentiepatronen heb doorbroken kan ik goed inschatten wat er nodig is in een coaching proces. Ik neem mijn eigen levenslessen dan ook mee in het begeleiden van mijn cliënten. Verder maak ik naast en tijdens het coachen met behulp van paarden gebruik van verschillende technieken. Denk aan werken met het autonome zenuwstelsel op basis van de polyvagaaltheorie, werken met persoonlijkheidsdelen (voice dialogue), innerlijk kind werk, geleide meditatie en visualisatie en systemisch werk. Ik zet in wat op dat moment passend is.

    Neem contact op met Sanne

    12 + 12 =