Heidi Schouten

Zilverschat 21
5432 MN CUIJK
Nederland

06 34 33 93 24

info@heidischouten.nl

Ervaringsdeskundig én professioneel

Doet regelmatig intervisie en supervisie met andere codependentie therapeuten

Aangesloten bij een beroepsvereniging

Heidi Schouten

PRAKTIJK IN BALANS (Cuijk, bij Nijmegen) Relatiecoaching & Psychodynamische Therapie

Wanneer we als kind worden blootgesteld aan negatieve of zelfs traumatische ervaringen, leren de meesten zich al vroeg in het leven te beschermen tegen de pijn van die nare ervaring. Ook wanneer jij je als kind je niet op een gezonde manier kon hechten aan (een van) je ouders, omdat ze emotioneel niet beschikbaar voor je waren, leer je jezelf al vroeg onbewuste strategieën aan om de pijn van het gemis van die verbinding niet te hoeven voelen. Door zgn. codependentie strategieën in te zetten kon jij je afstemmen op jouw omgeving. Het gemis aan veiligheid werd zo gecompenseerd door weg te gaan bij jezelf en te denken en te zorgen voor anderen. Depressieve klachten, burn-out, verslavingen, bindingsangst en verlatingsangst, relatie problemen en fysieke klachten zonder medische oorzaak zijn vaak signalen zijn dat deze oude manieren voor jou als volwassene niet meer werken.  En dat het tijd is om datgene los te gaan laten wat jou hindert om echt gelukkig te kunnen zijn. Waardoor ook jij gezonde relaties kunt aangaan.

Mijn kracht als codependentie therapeut en relatie coach zit hem vooral in mijn deskundigheid, ervaring en kennis over die onverwerkte onbewuste emoties, trauma delen en de werking hiervan en de invloed van onze gedachten op onze levensvreugde, gezondheid en huidige relaties.

Ik werk psychodynamisch en dat betekent dat ik veel therapietechnieken als Regressie Therapie, Hypnotherapie, Inner Child (trauma) Therapie, Cognitieve gedragstherapie en Systemisch Werk kan combineren. Hierdoor ondersteun en begeleid ik mijn cliënten tot op de kern naar waar het werkelijk over gaat: weer in liefdevol contact zijn met jezelf en met anderen.

Neem contact op met Heidi

7 + 3 =