Jelena (32): onbereikbare partners aantrekken

“Ik stak tijd, moeite en energie in mannen die twijfelden over hun verliefd zijn op mij. Die afstandelijk waren en soms ook weer totaal niet en me eigenlijk aan het lijntje hielden. Toen ik bij Sarah in therapie ging, kwam pas het inzicht wat er gaande was. Ik was me er niet van bewust. Nu wel. Zodra ik weer een onbereikbare man tegen kom, kap ik het eerder af.

Wat me het meeste heeft geholpen is tijdens de sessies contact maken met de trance die ervoor zorgde dat ik achter een (emotioneel) onbereikbare man bleef aanlopen. Dit bracht bewustwording en begrip van mezelf. Verder hielp de thuis opdracht om contact te maken met de kleine ik in mezelf en de dialoog te openen met de grote ik door middel van een brief schrijven met mijn linkerhand (kleine ik) en antwoorden met rechterhand (grote ik).

Doordat ik alles in alle openheid kon vertellen, Sarah als therapeut niet oordeelde, maar alleen stuurde kon ik eerlijk zijn tegenover mezelf. Sarah hielp me vooral zelf de antwoorden te vinden, zonder dat ze het voorkauwde. Hierdoor kan ik sneller zelfstandig verder. Zoals elk veranderingsproces gaat dit niet in een keer, maar werd ik langzaam bewuster van mijn codependentie. Wat ik nu doe om hier goed mee om te blijven gaan is regelmatig contact maken tussen kleine ik en grote ik. Als ik een onbereikbare man tegenkom, probeer ik de emotie die de aantrekking veroorzaakt te benoemen, te begrijpen en vervolgens ernaar te handelen…”

Alma (24) >>